PRIHODNOST SE PRIČENJA ZDAJ!

Industrija 4.0 - Inovativno povezovanje ljudi in strojev

Tudi pri nas je digitalizacija industrije in inteligentno povezovanje ljudi, strojev/robotov in industrijskih procesov, ki poteka v okviru pobude industrija 4.0,  sestavni del naše dejavnosti. Poudarek je na združevanju proizvodnih procesov z najnovejšo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, da se tako zagotovijo brezhiben pretok materiala, učinkovitejša proizvodnja in hitrejša logistika. Kiberfizični sistemi (CPS) omogočajo večnamensko krmiljenje oz. nadzor proizvodnje in podpirajo celotno učinkovitost, na primer, v hibridnih delovnih procesih ali pri masovnem prilagajanju.

Izboljšani delovni procesi zaradi sodelovanja med robotom in človekom

Nenehno se razvijamo in prisegamo na sodelovanje robotov ter ljudi. Ta sodelovanja so učinkovita predvsem kot fleksibilna podpora v najtežjih pogojih in z največjo razpoložljivostjo, kljub temu pa roboti ne morejo nadomestiti človeškega znanja.  Vašim zaposlenim olajšujejo delo pri monotonih, fizično zahtevnih in nevarnih delih. Kokpit novega Mercedesovega avtomobila razreda S & E se je v tovarni Daimler, v kraju Sindelfingen, izdelal s popolno kombinacijo inovativne tehnologije in človeške roke.

Avtomatizirani transportni sistemi po meri

Tudi pri avtomatiziranih transportnih sistemih M-TECH izdela zasnovo in konstrukcijo rešitev avtomatizacije po meri, vključno z optimizacijo poteka del in časovnega ciklusa. Na ta način povečamo učinkovitost celotnega sistema. Sestavimo in vgradimo transportne sisteme znotraj vašega avtomatizacijskega sistema. Še posebej na področju medicine je hitrost avtomatiziranih transportnih sistemov izredno pomembna. Primer takšnih storitev je hiter in varen transport konzervirane krvi v bolnišnicah. Takšen projekt smo izvedli skupaj z našima partnerjema AGW in Swisslog v letu 2016.

Transportna tehnologija - stalen tok materiala

Znotraj posameznega obrata gradimo zmogljive transportne sisteme v okviru vaših avtomatizacijskih sistemov, ki jih prilagodimo posameznemu toku materiala. Poleg tega izvajamo tudi modernizacijo, čiščenje in vzdrževanje vaših že obstoječih naprav, poskrbimo za zmanjšanje izpadov in povečanje razpoložljivosti sistema. Ponovna uporaba, zamenjava posameznih sestavnih delov in robotov, vendar tudi popolna predelava, kot npr. integracija tipa novega vozila Mercedes VS30 Sprinter v tovarni Daimler v Düsseldorfu, spadajo k sestavnim delom modernizacije sistemov v podjetju CPS-Tech.